Affiliate marketing websites

Er is een duidelijke stijging waar te nemen in het aantal websites dat zich richt op affilate marketing. De verklaring hiervoor is niet zo moeilijk te vinden. Affiliate marketing is namelijk een manier om vrijwel zonder investering geld (bij) te verdienen. In beginsel voor iedereen weggelegd, maar hierbij wel aangetekend dat een Kamer van Koophandel inschrijfnummer wel is aan te raden, omdat dit vrijwel altijd verplicht is om je aan te  melden bij een aanbieder van affiliate programma’s.

Wat dit aanmelden kun je wat dit betreft terecht bij verschillende aanbieders. Enkele voorbeelden hiervan zijn de bedrijven:

  • Tradetracker
  • Daisycon
  • Zanox
  • Tradedoubler

Deze bedrijven werken uiteraard niet voor één bedrijf, maar vaak voor vele honderden (en meer!). Je aanmelden bij één van hen betekent dus dat je altijd uit een groot aantal bedrijven (adverteerders) kunt kiezen om je voor hun campagne aan te melden. Affiliate marketing is voor veel bedrijven interessant, omdat er vanuit andere websites bezoekers naar hun eigen website worden geleid. Naast genoemde bedrijven, waarvan er overigens zeker meer zijn te noemen, zijn er ook grootwinkelbedrijven die zelf een zogenaamd affiliate programma aanbieden. Het bekende online warenhuis Bol.com is hier een typisch voorbeeld van.

Veel bedrijven maken zoals gezegd gebruik van affiliate websites. Je kunt dan ook op vrijwel elk vlak je aanmelden als affiliate. Het voordeel hiervan voor jou is dat je altijd een website kunt bouwen over een onderwerp dat jou ligt. Dit kunnen fysieke producten zijn als bijvoorbeeld gereedschap of computers, maar ook is het mogelijk om affiliate te worden voor schade –of zorgverzekeraars en voor dienstverlenende bedrijven.

Heb je eenmaal jouw affiliate website in de lucht, dan wil dit niet direct zeggen dat het grote verdienen gelijk is begonnen. Ook jij zal bezoekers naar jouw website moeten trekken om deze überhaupt door te kunnen verwijzen. Jouw website zal er dan ook niet alleen goed en eigentijds uit moeten zien, ook zal je ervoor moeten zorgen dat deze goed rankt in de belangrijkste zoekmachines , waarbij je vanzelfsprekend te maken hebt met de nodige concurrentie. Daarnaast krijg je natuurlijk niet voor elk product of dienst die er via jouw “doorlinken” wordt verkocht dezelfde vergoeding. Een vergoeding voor bijvoorbeeld de aankoop van een friteuse zal beduidend lager zijn dan die voor het afsluiten van een zorgverzekering. Pak je het echter op de juiste manier aan, dan kan een affiliate website je wel degelijk iets opbrengen.

Geld (bij) te verdienen